În Monitorul Oficial nr. 358 din 15 mai a.c. a fost publicată Hotărârea nr. 35/2014 a Camerei Auditorilor Financiari din România privind aprobarea cotizaţiilor şi taxelor pentru membrii Camerei Auditorilor Financiari din România, persoane fizice şi juridice, şi pentru membrii stagiari în activitatea de audit financiar.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Legalis 2.0 – Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie.
Afla totul despre cele mai noi module Legalis 2.0: Dreptul UE si CEDO | Drept Public


În extras

Art. 1

Se aprobă cotizaţiile şi taxele pentru membrii Camerei Auditorilor Financiari din România (Camera), persoane fizice şi juridice, şi pentru membrii stagiari în activitatea de audit financiar, conform art. 2–7:


A
Cotizaţii fixe

Art. 2
(1) Cotizaţiile fixe anuale reprezintă sumele în lei care trebuie achitate de către membrii Camerei, persoane fizice şi juridice, active sau nonactive, în vederea menţinerii în Registrul public al auditorilor financiari şi a asigurării accesului la serviciile gratuite acordate de Cameră membrilor acesteia.

(2) Cotizaţiile fixe anuale se stabilesc după cum urmează:

a) pentru auditorii financiari persoane fizice active: 780 lei;

b) pentru auditorii financiari persoane fizice nonactive: 390 lei;

c) pentru persoanele juridice: 750 lei;

d) pentru auditorii financiari persoane fizice active cu calificativ B, C sau D: 1.180 lei;

e) pentru auditorii financiari persoane fizice nonactive cu calificativ B, C sau D: 790 lei;

f) pentru auditorii financiari persoane juridice cu calificativ B, C sau D: 1.150 lei.

Art. 3

(1) Plata cotizaţiilor fixe anuale pentru persoane fizice se face în două tranşe anuale, astfel:

a) pentru auditorii financiari persoane fizice active: 400 lei până la 31 martie, respectiv 380 lei până la 30 septembrie a fiecărui an;

b) pentru auditorii financiari persoane fizice nonactive: 200 lei până la 31 martie, respectiv 190 lei până la 30 septembrie a fiecărui an;

c) pentru auditorii financiari persoane fizice active cu calificativ B, C sau D: 800 lei până la 31 martie, respectiv 380 lei până la 30 septembrie a fiecărui an;

d) pentru auditorii financiari persoane fizice nonactive cu calificativ B, C sau D: 600 lei până la 31 martie, respectiv 190 lei până la 30 septembrie a fiecărui an;

e) pentru auditorii financiari persoane juridice cu calificativ B, C sau D: 1.000 lei până la 31 martie, respectiv 150 lei până la 30 septembrie a fiecărui an.

(2) Plata cotizaţiilor fixe anuale pentru persoane juridice se face până la data de 31 martie a fiecărui an.

(3) În cazul auditorilor financiari persoane fizice şi juridice care se înscriu în Registrul public al auditorilor financiari după data de 31 ianuarie, cotizaţia fixă anuală se plăteşte în termen de 30 de zile calendaristice de la acordarea calităţii de membru al Camerei.

(4) Nerespectarea prevederilor alin. (1)–(3) duce la sancţionarea membrilor Camerei, conform prevederilor legale în vigoare.

(5) Auditorii financiari care solicită suspendarea/încetarea suspendării într-un an calendaristic vor achita astfel:

a) auditorii financiari care solicită suspendarea pe parcursul unui an calendaristic achită cotizaţia fixă proporţional cu lunile cât au avut statut de membru (activ sau nonactiv) al Camerei;

b) auditorii financiari a căror suspendare încetează pe parcursul unui an calendaristic achită cotizaţia fixă proporţional cu lunile rămase de la data încetării suspendării;

c) luna depunerii cererii de suspendare sau de încetare a suspendării va fi luată în calcul la determinarea perioadei noului statut.

(6) La schimbarea statutului din membru activ în membru nonactiv sau din membru nonactiv în membru activ, pe parcursul unui an calendaristic, cotizaţia fixă anuală se va recalcula proporţional cu cotizaţia fixă aferentă lunilor cât a avut vechiul statut însumată cu cotizaţia fixă aferentă noului statut de membru. Luna depunerii declaraţiei de schimbare a statutului de membru va fi luată în calcul la determinarea perioadei noului statut.