In M. Of. 199/2011 a fost publicat Ordinul 232/2011 pentru aprobarea conditiilor privind redistribuirea personalului de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar din cadrul unitatilor sanitare propuse a fi reorganizate in camine pentru persoane varstnice, care nu a fost preluat de acestea, in alte unitati sanitare.

Prezentam Ordinul 232/2011 asa cum poate fi acesta vizualizat in Biblioteca Legislativa online Legalis 2.0:

Timp de 14 zile puteti testa GRATUIT tot continutul Bibliotecii Legislative Legalis 2.0. Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie

ORDIN Nr. 232/2011

pentru aprobarea condiţiilor privind redistribuirea personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din cadrul unităţilor sanitare propuse a fi reorganizate în cămine pentru persoane vârstnice, care nu a fost preluat de acestea, în alte unităţi sanitare

M.Of. nr. 199 din 22.03.2011

Având în vedere:

– art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 212/2011 pentru aprobarea Programului de interes naţional „Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoanele vârstnice“;

– Referatul de aprobare al Direcţiei organizare şi politici salariale nr. Cs.A. 3.150/2011,

în baza prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,

ministrul sănătăţii emite următorul ordin:

Art. 1

(1) Se aprobă condiţiile privind redistribuirea personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din cadrul unităţilor sanitare propuse a fi reorganizate în cămine pentru persoane vârstnice, care nu a fost preluat de acestea, în alte unităţi sanitare, în baza criteriilor prevăzute în anexa nr. 1.

(2) Redistribuirea se realizează în baza opţiunii personale.

(3) În situaţia în care pentru un post vacant există mai multe opţiuni, redistribuirea se face în ordinea descrescătoare a punctajelor calculate conform anexei nr. 1.

Art. 2

(1) Managerul unităţii sanitare propuse a fi reorganizată în cămin pentru persoane vârstnice, cu avizul autorităţii administraţiei publice locale, are obligaţia ca până la data de 30 martie 2011 să depună la direcţia de sănătate publică teritorială tabelul nominal cu punctajele calculate conform anexei nr. 1, pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din cadrul unităţii sanitare, împreună cu opţiunea individuală de redistribuire, conform modelului de cerere prevăzut în anexa nr. 2.

(2) Personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare propuse a fi reorganizate depune la managerul unităţii sanitare până la data de 28 martie 2011 opţiunea de redistribuire potrivit modelului de cerere prevăzut în anexa nr. 2.

(3) Fişa individuală cu punctajul calculat potrivit criteriilor prevăzute în anexa nr. 1 se completează în 3 (trei) exemplare, se semnează de angajat, iar un exemplar se transmite direcţiei de sănătate publică teritoriale, un exemplar se înmânează angajatului şi un exemplar rămâne la unitate.

Art. 3

(1) Unităţile sanitare şi posturile vacante pe categorii de personal şi, în cazul medicilor, şi pe specialităţi sunt afişate pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

(2) Până la data de 23 martie 2011, direcţiile de sănătate publică afişează la sediul lor posturile vacante la nivel naţional, pe categorii de personal şi, în cazul medicilor, şi pe specialităţi, pe judeţe şi unităţi sanitare, şi transmit câte un exemplar fiecărei unităţi sanitare propuse a fi reorganizată în cămin pentru persoane vârstnice.

Art. 4

Redistribuirea personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar se realizează în unităţi sanitare de pe raza administrativ-teritorială a judeţului/municipiului Bucureşti unde se află unitatea sanitară reorganizată în cămin pentru persoane vârstnice, în termen de 10 zile de la data depunerii tabelului nominal cu punctajele calculate conform anexei nr. 1.

Art. 5

(1) În intervalul 10–20 aprilie 2011 se realizează redistribuirea în judeţele limitrofe a personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar care nu a fost redistribuit potrivit art. 4, precum şi a personalului care nu a fost acceptat de unităţile sanitare unde a fost redistribuit.

(2) Redistribuirea potrivit alin. (1) se realizează în baza opţiunii personale, depusă în zilele de 11 şi 12 aprilie 2011 la direcţia de sănătate publică pe a cărei rază administrativ-teritorială se află unitatea sanitară solicitată, potrivit cererii al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2, însoţită de fişa de evaluare individuală, şi a clasificării realizate la nivelul judeţului respectiv, care se aprobă prin act administrativ al directorului executiv.

Art. 6

(1) Începând cu data de 21 aprilie 2011, personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar care nu a fost redistribuit potrivit art. 4 şi 5 sau nu a fost acceptat de unităţile sanitare unde a fost redistribuit, pe baza opţiunii personale, potrivit cererii al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2, poate fi redistribuit pe posturi vacante în alte judeţe, cu excepţia celor prevăzute la art. 4 şi 5.

(2) Redistribuirea potrivit alin. (1) se realizează în baza opţiunii personale, depusă în zilele de 21 şi 26 aprilie 2011 la direcţia de sănătate publică pe a cărei rază administrativteritorială se află unitatea sanitară pentru care optează, însoţită de fişa de evaluare individuală, şi a clasificării realizate la nivelul judeţului respectiv, aprobată prin act administrativ al directorului executiv.

Art. 7

Clasificarea în baza punctajelor calculate conform anexei nr. 1, întocmită de fiecare unitate sanitară al cărei personal urmează a fi redistribuit, se realizează la nivelul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti şi se aprobă prin act administrativ al directorului executiv al direcţiei de sănătate publică la următoarele date:

a) pe data de 1 aprilie 2011, pentru redistribuirea în acelaşi judeţ cu unitatea sanitară propusă pentru reorganizare în cămin pentru persoane vârstnice;

b) pe data de 13 aprilie 2011, pentru redistribuirea în judeţe limitrofe;

c) pe data de 27 aprilie 2011, pentru redistribuirea în alte judeţe, cu excepţia celor prevăzute la lit. a) şi b).

Art. 8

Redistribuirea personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar pe unităţi sanitare şi posturi vacante conform art. 1 alin. (2) şi (3) se realizează de direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, după cum urmează:

a) în zilele de 4 şi 5 aprilie 2011, pentru redistribuirea în acelaşi judeţ cu unitatea sanitară propusă pentru reorganizare în cămin pentru persoane vârstnice;

b) în zilele de 14 şi 15 aprilie 2011, pentru redistribuirea în judeţe limitrofe;

c) în zilele de 28 şi 29 aprilie 2011, pentru redistribuirea în alte judeţe, cu excepţia celor prevăzute la lit. a şi b).

Art. 9

La finalizarea redistribuirii, direcţia de sănătate publică teritorială comunică fiecărei persoane care a participat la redistribuire unitatea sanitară solicitată, funcţia şi punctajul individual realizat.

Art. 10

(1) În termen de o zi de la data finalizării redistribuirii, respectiv în datele de 6 aprilie 2011, 18 aprilie 2011 şi 2 mai 2011, personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar se prezintă la unitatea sanitară pentru care a optat.

(2) În termen de 24 de ore, unitatea sanitară pentru care s-a optat are posibilitatea de a-şi exprima acceptul sau de a comunica persoanelor care au fost redistribuite imposibilitatea acesteia de a le prelua.

(3) Preluarea persoanelor care au optat pentru o anumită unitate sanitară se face pe funcţii şi în ordinea descrescătoare a punctajelor individuale realizate.

Art. 11

(1) Posturile vacante de medici din unităţile sanitare clinice din centrele universitare Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Bucureşti, Târgu Mureş, Craiova, Oradea, Sibiu, Arad, Braşov, Constanţa şi Galaţi nu pot fi ocupate ca urmare a redistribuirii, cu excepţia posturilor de medici în specialitatea medicină de urgenţă, radiologie şi imagistică medicală şi anestezie şi terapie intensivă.

(2) Specialităţile prevăzute ca excepţie la alin. (1) se aplică şi în cazul medicilor rezidenţi pe post.

(3) Pot fi redistribuiţi în unităţi sanitare clinice numai medicii care au fost încadraţi într-o unitate sanitară clinică propusă pentru reorganizare în cămin pentru persoane vârstnice.

Art. 12

Pentru punctaje egale şi aceeaşi opţiune, departajarea se face în funcţie de criteriul prevăzut la pct. 1 din anexa nr. 1.

Art. 13

Direcţiile de sănătate publică au obligaţia ca în termen de două zile de la finalizarea fiecărei perioade de redistribuire, respectiv până la data de 8 aprilie 2011, 18 aprilie 2011 şi 3 mai 2011, să comunice Ministerului Sănătăţii – Direcţia organizare şi politici salariale posturile ocupate ca urmare a redistribuirii pe unităţi sanitare, categorii de personal şi, în cazul medicilor, şi pe specialităţi, în vederea actualizării posturilor vacante publicate pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Art. 14

În cazul medicilor rezidenţi pe post care solicită redistribuire potrivit art. 4–6, în situaţia în care există mai multe opţiuni pentru acelaşi post, are prioritate medicul rezident care are domiciliul stabil în judeţul respectiv.

Art. 15

Pentru medicii rezidenţi pe post, redistribuirea se confirmă prin ordin al ministrului sănătăţii, la propunerea direcţiilor de sănătate publică.

Art. 16

Personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar care nu a depus opţiunea la managerul unităţii în termenul prevăzut la art. 2 alin. (2) poate beneficia de redistribuirea prevăzută la art. 5 şi 6 potrivit prezentului ordin.

Art. 17

Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 18

În cazurile soţ-soţie, dacă există solicitare de redistribuire a ambilor în aceeaşi unitate sanitară cu paturi/judeţ, redistribuirea se realizează în funcţie de punctajul cel mai mare realizat de unul dintre soţi.

Art. 19

Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul sănătăţii,

Cseke Attila

ANEXA Nr. 1
UNITATEA SANITARĂ ……….

Numele şi prenumele ……….

Funcţia ……….

CRITERII

1. Vechimea în activitate în cadrul unităţii sanitare care se reorganizează în cămin pentru persoane vârstnice:

1.1. pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar, cu excepţia medicilor rezidenţi pe post:

– până la 5 ani – 10 puncte;

– între 5 şi 15 ani – 20 de puncte;

– peste 15 ani – 30 de puncte;

1.2. pentru medicii rezidenţi pe post:

– medicii rezidenţi anul I şi anul II – 5 puncte;

– medicii rezidenţi începând cu anul III – 10 puncte.

2. Evaluarea activităţii profesionale:

2.1. pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar, cu excepţia medicilor rezidenţi pe post, evaluarea activităţii profesionale pe anul 2010, realizată de şeful de compartiment şi aprobată de manager prin acordarea următoarelor calificative:

– foarte bine – 30 de puncte;

– bine – 20 de puncte;

– satisfăcător – 10 puncte;

– nesatisfăcător – 0 puncte;

2.2. pentru medicii rezidenţi pe post conform mediei aritmetice calculate de managerul unităţii angajatoare pe baza notelor acordate în ultimele 12 luni, la încheierea de stagiu, conform carnetului de medic rezident sau adeverinţei semnate de îndrumătorul de stagiu:

– între 9 şi 10 – 30 de puncte;

– între 7 şi 8,99 – 20 de puncte;

– între 6 şi 6,99 – 10 puncte;

– sub 6 – 0 puncte.

3. Persoana face parte din familie monoparentală care are în îngrijire copii: 20 de puncte.

TOTAL punctaj: x punctaj

Manager,

……….

Contrasemnează:

Angajat,

……….

ANEXA Nr. 2
CERERE

– model –

Domnule Director executiv,

Subsemnatul(a), ………., având funcţia de ………. în unitatea sanitară ………., judeţul ………., propusă pentru reorganizare în cămin pentru persoane vârstnice, în baza prevederilor art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 212/2011 pentru aprobarea Programului de interes naţional „Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoanele vârstnice“, solicit redistribuire la Spitalul/Serviciul de Ambulanţă ………. de pe raza judeţului dumneavoastră, pe o funcţie similară.

Data ……….
Semnătura ……….

Domnului director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului ……….

Timp de 14 zile puteti testa GRATUIT tot continutul Bibliotecii Legislative Legalis 2.0. Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie