În Monitorul Oficial nr. 201 din 23 martie a.c. a fost publicată Decizia Consiliului pentru Supravegherea în Interes Public a Profesiei Contabile nr. 14/2017 privind modificarea și completarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului pentru Supravegherea în Interes Public a Profesiei Contabile, aprobat prin Decizia Consiliului superior al Consiliului pentru Supravegherea în Interes Public a Profesiei Contabile nr. 18/2014.
Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului pentru Supravegherea în Interes Public a Profesiei Contabile, aprobat prin Decizia Consiliului superior al Consiliului pentru Supravegherea în Interes Public a Profesiei Contabile nr. 18/2014, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 395 din 28 mai 2014, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:
1. La articolul 60, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (21), cu următorul cuprins:
„(21) Președintele are atribuții administrative de asigurare a coordonării funcționării Comisiei de disciplină, precum și responsabilități de reprezentare a Comisiei de disciplină în relația cu Consiliul superior, executivul CSIPPC, precum și cu părțile și terții, în limitele îndeplinirii procedurii disciplinare.”
2. La articolul 60, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (31), cu următorul cuprins:
„(31) Mandatul președintelui Comisiei de disciplină este de 1 an și poate fi reînnoit.”
3. La articolul 60, după alineatul (4) se introduc cinci noi alineate, alineatele (5)-(9), cu următorul cuprins:
„(5) În cazul imposibilității îndeplinirii temporare a mandatului sau în cazul încetării mandatului președintelui în exercițiu al Comisiei de disciplină, interimatul este asigurat de către decanul de vârstă dintre reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Justiției și Autorității de Supraveghere Financiară.
(6) Președintele interimar îndeplinește atribuțiile președintelui Comisiei de disciplină până la încetarea motivelor care au generat imposibilitatea îndeplinirii temporare a mandatului sau până la alegerea unui nou președinte, după caz.
(7) Perioada de interimat, în care membrii trebuie să aleagă președintele Comisiei de disciplină, este de maximum 3 luni.
(8) După expirarea termenului prevăzut la alin. (7), președinția Comisiei de disciplină revine, prin rotație, reprezentanților Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Justiției și Autorității de Supraveghere Financiară, în ordinea vechimii mandatului de membru al Comisiei de disciplină.
(9) Exercitarea temporară a funcției de președinte pe o perioadă de maximum 3 luni, conform prevederilor alin. (7), nu se ia în considerare la calcularea duratei de 1 an a unui mandat întreg, chiar dacă președinția revine aceleiași persoane care a asigurat interimatul.”