În Monitorul Oficial nr. 747 din 14 octombrie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 89/2014 al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru modificarea Metodologiei de selectare a furnizorilor de formare profesională în sectorul gazelor naturale, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 45/2013.
În extras
Metodologia de selectare a furnizorilor de formare profesională în sectorul gazelor naturale, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 45/2013, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 412 din 8 iulie 2013, se modifică după cum urmează:
1.Articolul 1 va avea următorul cuprins:
Prezenta metodologie este elaborată în conformitate cu prevederile art. 15 alin. (2) din Regulamentul pentru atestarea verificatorilor de proiecte şi a experţilor tehnici pentru obiectivele/sistemele din sectorul gazelor naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 22/2013, cu modificările ulterioare, coroborate cu prevederile art. 19 alin. (1) din Regulamentul pentru autorizarea persoanelor fizice care desfăşoară activităţi în sectorul gazelor naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 83/2014, denumită în continuare ANRE.“
2. La articolul 3, alineatele (1) şi (3) vor avea următorul cuprins:
(1) Metodologia stabileşte criteriile de selecţie a furnizorilor de formare profesională în vederea organizării şi desfăşurării cursurilor de specialitate pentru persoanele fizice/instalatori autorizaţi care desfăşoară activităţi de proiectare, execuţie şi exploatare a obiectivelor/sistemelor din sectorul gazelor naturale şi a instalaţiilor de utilizare în domeniul gazelor naturale, precum şi pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi de verificare a proiectelor sau de expertiză tehnică în domeniul gazelor naturale.
(3) Cursul de specialitate are o durată de:
a) minimum 30 de ore în vederea susţinerii examenului de autorizare, corespunzător tipului de autorizare solicitat;
b) minimum 20 de ore fiecare în vederea prelungirii duratei de valabilitate a legitimaţiei de instalator autorizat, corespunzător tipului de autorizare solicitat;
c) minimum 20 de ore pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi de verificare a proiectelor sau de expertiză tehnică în domeniul gazelor naturale.“
3. La articolul 4 alineatul (1), litera a) va avea următorul cuprins:
„a) cerere de selectare ca furnizor de formare profesională pentru persoanele fizice/instalatori autorizaţi care desfăşoară activităţi de proiectare, execuţie şi exploatare a obiectivelor/sistemelor din sectorul gazelor naturale şi a instalaţiilor de utilizare în domeniul gazelor naturale, precum şi pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi de verificare a proiectelor sau de expertiză tehnică în domeniul gazelor naturale, întocmită în conformitate cu prevederile anexei nr. 1;“.