Romtelecom va practica, de la 1 noiembrie, un tarif de 6,02 euro/luna pentru accesul total la reteaua periferica (bucla locala) a operatorului, in scadere cu 28,1% fata de nivelul actual, a anuntat, autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM).
“In urma publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a deciziei ANCOM privind identificarea pietelor relevante din sectorul comunicatiilor electronice ale serviciilor de acces la elemente de infrastructura, ANCOM i-a comunicat Romtelecom, desemnata cu putere semnificativa, decizia individuala privind obligatiile care i-au fost impuse”.
Astfel, de la 1 noiembrie, tariful pentru accesul total la bucla locala nu va putea depasi 6,02 euro/luna pentru fiecare bucla sau subbucla locala, fata de 8,37 euro/luna in prezent.
De asemenea, Romtelecom va practica, de la 1 noiembrie, un tarif de 3,17 euro/luna pentru accesul partajat la bucla locala, in scadere cu 24,5% fata de nivelul actual, si va continua sa scada la 2,14 euro/luna incepand cu data de 1 ianuarie 2011 si la 1,11 euro/luna de la 1 iulie 2011.
Sursa: www.mediafax.ro