Intrarea in reorganizare judiciara este o consecinta directa a crizei economice din Romania, situatie care a afectat puternic compania in 2009.
Nivelul datoriei acumulate catre terti este de 8,5 milioane euro, din care 3,3 milioane euro credite bancare.
Anuntul vine dupa ce lantul de retail Diverta, detinuta tot de omul de afaceri Octavian Radu, a cerut in instanta intrarea in insolventa, in vederea reorganizarii judiciare.
“Anul 2009 a fost extrem de dificil pentru toata piata. Strategia noastra de a optimiza business-ul a insemnat reducere de personal si o serie de masuri de reducere a costurilor pe toate planurile, iar rezultatele au fost importante: am reusit sa stabilizam compania in ultimele luni din 2009. Insa continuam sa resimtim puternic efectele crizei, din cauza datoriilor acumulate pe parcursul anului trecut „, declara Sorin Sofian, CEO TCE.
TCE a incheiat anul 2009 cu o cifra de afaceri de 19,5 milioane de euro, dar cu rezultate financiare negative. In 2009, rezultatul operational (EBITDA) a fost de minus 0,350 mil. euro.
Cele mai notabile masuri de redresare au fost, in 2009, renuntarea la 655 angajati, la 270 masini si generarea unei reduceri a fondului de salarii cu 37%. O alta directie de eficientizare a fost reducerea cheltuielilor cu subcontractorii, cu 40%.

Sursa: www.wall-street.ro